Četvrtak, Svibanj 23, 2013
Text Size

Obavjest forumašima

Obavjest: Zbog nemogućnosti nadogradnje starog foruma na noviju verziju, morali smo pokrenuti kompletno novi forum. Stari forum bude aktivan još jedno vrjeme, ali ćemo ga s vremenom ugasiti. Mole se korisnici da nove postove pokreću na novom forumu. Forum se nalazi na Forum/Forum (novi) link

Forum (gajba)
Dobrodoli, Gost
Prijava - Registracija.
Zaboravljena ifra?
Odg:Ekologija (1 posjetitelj/a na ovoj temi)
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovor Favoriti: 0
Naziv posta: Odg:Ekologija
crnakata (Korisnik)
Gold Boarder
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Ekologija 06.04.11 10:48 Karma: 0  
Plasticne vrecice...

Ova tema mozda spada u neku drugu skupinu, ali kao i clanak koji je izasao u jednom strucnom listu, ugurat ce se silom prilika u aktualne teme, jer mislim da je to jedna od najaktualnijih tema u bilo kojem gradu u Hrvatskoj.

Clanak u prilogu obradjuje temu plasticnih vrecica u popularnom stilu i mozda je njegov najveci plus sto pokusava obasniti vise od ocitog, a da ne govorimo da se radi o strucnom clanku u kojem se barata sa cinjenicama.

Sta se po ovom pitanju radi u Marofu? Kakav je plan gospodarenja otpadom, tko se time bavi? To su neka pitanja koja mene zanimaju, a vjerujem da dosta ljudi bar ponekad razmislja o tome.
  Pisanje je doputeno samo registriranim korisnicima.
dmarcijus (Korisnik)
Expert Boarder
. 06.04.11 11:45 Karma: 1  

Mijenjano: dmarcijus, 07.04.11 11:36
Pisko (Korisnik)
Platinum Boarder
Odg:Ekologija 06.04.11 13:19 Karma: 0  
Mislim da pitanje gospodarenja otpadom nije pitanje za gradonaèelnika nego za gradsko vijeæe i njegove èlanove. Vidi se da smo mi još uvjek nauèeni da èekamo jednog Gadafija diktatora da lupi šakom po stolu i veli bude tak i tak. Nekak nam je logièno da to bude gradonaèelnik, ali on po meni nije taj koji donosi odluke, veæ ih samo mora sprovesti. Više bi se po tom pitanju trebao brinuti Novokom koji bi teoretski mogel ostati bez tog posla u buduænosti, kad se postojeæe smetlište sanira i zapre. Tada bu smeæe vozil i naplaèival onaj koji ga bude i zbrinjaval i to po dosta veæoj tarifi od sada postojeæe cca 45 kn mjeseèno. Jedino kaj gradonaèelnik eventualno more je pozvati direktora Novokoma na radni sastanak da vidi njihovu viziju oko sakupljanja smeæa u buduænosti te o tome potaknuti raspravu na gradskom vijeæu. Kaj se tiæe gospodarskih subjekata tipa Bor, Lipa Knauf... i svi ostali, oni bi trebali imati imenovane ljude zadužene za ekologiju koji su ujedno odgovorna fizièka osoba u pravnoj osobi (poduzeæu). Oni direktno podliježu inspektoratu zaštite okoliša i zakonu o zaštiti okoliša iz 2007g, pa neka institucije i ljudi koji za to dobivaju plaèu odrade posao.
crnakata (Korisnik)
Gold Boarder
Odg:Ekologija 06.04.11 22:21 Karma: 0  
_GEN_GOTOTOP Odgovor